Copyright 2019 - ОШ ''Владимир Роловић''

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ О УПИСУ УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ШКОЛСКЕ 2019/20. ГОДИНЕ

У први разред 1. септембра 2019. године према Закону о основном образовању и васпитању полазе деца рођена од 01.03.2012. до 28.02.2013. године. Деца рођена у периоду од 01.03. до 31.08.2013. могу се пријавити за превремени упис и полазак у школу.
 
Деца која територијално не припадају одређеној школи ...

Опширније...

Владимир Роловић

.Наша школа носи име великог револуционара, политичара и културног радника Владимира Роловића. Владимир Роловић рођен је 21. 5. 1916. Године у Брчелима, општина Бар. Још као ученик Основне школе  коју је завршио у родном месту и гимназију коју је завршио у Бару, Пећи и Цезињу, показао је велику наклоност радничком покрету. Средина у којој се кретао и радио утицала је на њега да још као младић од 15 година приступи радничком покрету.

Учествовао је у културном и јавном животу колико год су му прилике омогућавале. Није се истицао само храброшћу и одважношћу – Разумео је људе и помагао им. Дођу му људи, испричају муку. Он им тада помаже својим саветима, увек истичићи да је човек најлепши дар природе и да је све друго мање важно. Затим би са пријатељима разговара дуго, дуго.

За време НОБ-а био је на одговорним дужностима. Јула 1941. Руководио устанком у општини Паштровићи. У периоду од 1941. До 1945. године био је комесар чете, комесар батаљона, комесар дивизије, руководилац полит. бригаде, полит. дивизије. Последњи чин који је добио је чин генерал – мајора. Примио је многа одликовања, наша и страна: споменица 1941. орден народног хероја, орден за храброст, партизанска звезда другог реда, орден заслуга за народ и др.

Никад није осејћао умор иако је предано радио за своју земљу коју је бескрајно волео. Био је амбасадор у норвешкој, Јапану и Шведској. Наша земља и свет априла 1971. године изгубили су Владимира Роловића. Убили су га усташки терористи у Шведској. Вршећи дужности амбасадора мира за добро своје земље и добро мирољубивог света пао је Влада. Следићемо његова дела.

Водич за избор занимања:  http://www.vodiczaosnovce.nsz.gov.rs/

Мали тест "калкулатор" који вам оквирно може показати које области вам одговарају можете наћи и урадити на:

http://prijemni.infostud.com/kalkulator-za-profesionalnu-orijentaciju

Званичан линк Националне службе за запошљавање

http://www.nsz.gov.rs/live/trazite-posao/dok-trazite-posao/saveti/profesionalna_orijentacija__kako_odabrati_zanimanjez.cid272

Мала матура (бесплатана припрема за

завршни испит он лине)

http://mala-matura.com/stranica/24/zavrsni-ispit-polaganje-i-priprema

Контакт

Адреса: Омладинско шеталиште 10

Rakovica (Beograd)

Број телефона: 011/233-28-82

Основна школа “Владимир Роловић” налази се у Раковици, једној од градских општина града Београда. Име носи по народном хероју Југославије, Владимиру Роловићу.

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html