Copyright 2024 - ОШ ''Владимир Роловић''

Дан школе 2023/24.

Прослава Дана школе 2023/24. школске године

Опет смо искористили леп пролећни дан да прославимо Дан школе. На почетку присутним гостима, ученицима и колегиницама и колегама обратила се директорка школе Марија Чекановић.
"Драги ученици, поштоване колегинице и колеге, поштовани родитељи и пријатељи школе, данас обележавамо Дан школе. То је дан када сводимо успехе, награде, постављамо себи нове циљеве и будуће задатке. За нас је протекла година била успешна. Хвала свима који су нам на овом путу помагали"
Богат културно уметнички програм су припремили колегинице Јелена Ђорђевић и Весна Филић Јанковић.

Опширније...

Дан школе 2022/23.

Прослава Дана школе 2022/23. школске године

Искористили смо леп пролећни дан да прославимо Дан школе. На почетку присутним гостима, ученицима и колегиницама и колегама обратила се директорка школе Марија Чекановић.

"Драги ученици, уважени наставници и родитељи, радници и пријатељи школе,

Срдачно вас поздрављам поводом школског празника, Дана школе.

Не можемо ни замислити колико је ученика стицало знања у нашој школи и колико учитеља и наставника је уткало своја умења учећи те исте ђаке, колико је великих људи отишло у свет из ових наших клупа, а колико нас је остало да и даље негујемо и градимо школу за будућност, која је пред нама. Зато је наша одговорност велика. Прошлост нам је племенита, а будућност од нас очекује много. Школа је место где се надмећу знање, љубав, посвећеност и искуство.

Желим вам срећан Дан школе у нади да ћемо и ову школску годину памтити по успесима и доброј сарадњи."

У наставку прославе ученици су показали да су мајстори у рецитацији, глуми, игри, свирању музичких иструмената а у школи је одржана и презентација радова из предмета физике, ТиТ, хемије ...

Нашу прославу су увеличали гости из ОШ "14. Окобра", ОШ "Франце Прешерн" и ОШ "Иво Андрић" а драга колегиница Радмила Каралеић и одабрани ученици наше школе користећи магичну коцу слагали су слова и сложили реч "Раковица". Ове активности су биле у оквиру пројекта "Дружи се и учи".

Посебно похваљујемо наставнице Јелену Ђорђевић и Весну Филић за немерљив допринос сваке године у организацији прослава у оквиру школе.

Опширније...

Дан школе 2021/22.

Дан школе, 2021/22.

Овог маја, обасјано јутарњим сунцем, двориште школе изгледло је умивено и свеже. Директорка школе Марија Чекановић се обратила великом броју гостију, ученика и њихових родитеља. Подсетила је присутне да је школа кроз вишедеценијско постојање изнедрила многа значајна имена из области науке, културе, спорта очекујући од нових генерација више и боље. 

Успеси школе и постигнућа се не би могла остварити без помоћи наставника који одговоран и захтеван посао обављају часно, стручно и посвећено. Учитељски и наставни кадар се професионално усавршава, пратећи савремене токове у настави. 

Поменута је и велика подршка Министарства просвете, науке и технолошког развоја, локалне самоуправе.

Уследио је богат културно - уметнички програм. Ређали су се рецитали, хор је поздравио госте химном и пригодним песмама, ученици издвојеног одељења су извели свој карневалски програм а у школским просторијама су се одвијале радионице из српског језика, енглеског језика, информатике, математике, физике, ликовне културе, хемије а директорка школе је наградила најуспешније такмичаре и спортисте.

Опширније...

Дан школе 2020/21.

Дан школе школске године 2020/21.

Драги ученици, поштоване колегинице и колеге, поштовани родитељи и пријатељи школе, дана 21. маја 2021. године обележавамо Дан школе. То је дан када сводимо успехе, награде, постављамо себи нове циљеве и будуће задатке. За нас је протекла година била више него успешна. Хвала свима који су нам на овом путу помагали.

Хор наше школе

Наставница Весна Филић Јанковић и хор школе су нам песмом честитали Дан школе.

Прошетали смо се кроз време

Кад имаш мене ниси сам

Уредили смо паное и поставили слике

Наставница Данка Радмиловић и ученици наше школе оплеменили су школски простор својим сликама. Уживајте у сликама и музици.

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html