Copyright 2024 - ОШ ''Владимир Роловић''

Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност

Наша школа пријавом и мотивационим писмом  обезбедила је учешће у пројекту из области олимпијског образовања „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност“ у коме ће ове године активно учествовати 64 основне школе из Србије. Тим школе је присуствовао онлајн обуци у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства просвете. У пројекту ове године учествују ученици 6. и 7. разреда, али је учешће ученика из других разреда као и родитеља дозвољено. Предвиђено је да пројекат траје од марта до маја, са низом активности у којима ће се ученици упознавати са терминима поштовање, пријатељство, изузетности и учити о Олимпијским играма и термину олимпизам. Круна свега биће школске Олимпијске игре које би требало да се одрже у првој половини маја. Пет школа улази у велико финале.
 
Верујемо да ћемо својим искуством, знањем и креативношћу дати посебан допринос пројекту.
 

Пројекат Дана школе "Дружи се и учи"

Рубикова коцка је састављена од 54 мања пластична квадрата која се врте око средишњег језгра а свака од шест страница које чине коцку у решеном облику је различите боје. Делује компликовано али за наше мале чаробњаке 26. 5. 2023. године коцка је била решив изазов.
Реализација пројекта "Дружи се и учи" је била централни догађај прославе Дана школе. Леп пролећни дан је био одлична инспирација ученицима. Знали смо да наши ученици имају многе таленте али учесници пројекта су показали да су генијалци. Без употребе вештачке интелигенције успели су да "реше" магичну коцку јер они имају своје системе.
Слагали су чаробну коцку и успели да сложе слова и реч "Раковица". Мајстори су у брзом слагању али и у ширењу и дељењу знања. Присутне ученике и госте манифестације су позвали да заједно испробају ту чудновату вештину.

Опширније...

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html