• 1

  • 2

  • 3

  • 4

Copyright 2023 - ОШ ''Владимир Роловић''

У нашој школи је представљен пројекат адаптације школе. Представљању пројекта присуствовали су министар омладине и спорта Вања Удовичић, државни секретар у Министарству омладине и спорта Предраг Перуничић, председник Градске општине Раковица Владан Коцић, председник Савеза за школски спорт Жељко Танасковић, директорка школе Марија Чекановић, наставници, представници школског одбора, родитељи и пријатељи школе.
Пројекат адаптације Основне школе „Владимир Роловић“ финансирала је Градска општина Раковица, а средства за инвестиционо одржавање обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије.
Осим презентације, нашој школи уручена је донација спортске опреме коју је обезбедило Министарство омладине и спорта. Основна школа „Владимир Роловић“ добила је нове кошаркашке табле, голове, мрежу за одбојку и 40 лопти. Донацију је уручио министар Вања Удовичић.
Осим тога, Бициклистички савез Србије обезбедио је донацију од 30 бицикала које су добили наши најбољи ученици.
ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ВЛАДИМИР РОЛОВИЋ“
Објекат Основне школе „Владимир Роловић“ у улици Омладинско шеталиште 10 има бруто површину од 7.000 квадратних метара. Површина која се реконструише износи 3.500 квадратних метара. 
Зграда школе располаже за 3.000 квадратних метара корисног простора који чине: 15 наставних учионица, нова библиотека која се налази у поткровљу зграде, кабинет верске наставе, просторија за сервирање хране са потребном опремом, једна фискултурна сала, новоадаптиране кабинете за информатику и грађанско васпитање, свечану салу, медијатеку, канцеларијски простор.
Адаптацијом и санацијом објекта предвиђени су следећи радови:
КРОВ – Замене кровног покривача фарбаним поцинкованим лимом и кровне конструкције са постављањем термоизолације и заменом слојева кровне конструкције. Такође, предвиђена је израда нове надстрешнице.
ФАСАДА – Замена и ревитализације дотрајале фасаде на комплетном објекту-примена савремених боја и материјала, постављање термоизолације, у складу са стандардима енергетски ефикасних објеката. Предвиђена замена прозорских окапница, самплехова, ветар-лајсни, олучних хоризонтала, вертикала и дилетационих лајсни од фарбаног поцинкованог лима, као и опшивка кровних вентилација. Замена дотрајале надстрешнице и постављање нове, концептуално и естетски савременије.
ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА – Планирана санација унутрашњег развода водовода и канализације унутар санитарних блокова (укључујући реконструкцију спољног развода).
ФИСКУЛТУРНА САЛА – Планирани радови на комплетном ентеријерском делу фискултурне сале, реконструкција свлачионица и пратећих садржаја.
ЕНТЕРИЈЕР – Планирана реконструкција свих учионица са пратећим елементима: молерско-фарбарски радови, замена унутрашње столарије-врата на учионицама, замена керамике и санитарија у тоалетима
ПАРТЕРНО УРЕЂЕЊЕ – Реконструкција садржаја унутар дворишта: атлетска стаза-реконструкција и постављање нове, реконструкција платоа за игру и боравак деце, замена дворишне ограде
ЕЛЕКТРОИНСТАЛАЦИЈЕ – Санација и замена електроинсталација са унапређењем пратећих елемената.

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html