Copyright 2023 - ОШ ''Владимир Роловић''

У Раковици је одржана манифестација „Полицајац мој друг“, која се одржава у склопу пројекта „Полицајац у комшилуку“. У дворишту Основне школе „Владимир Роловић“ на Петловом брду, малишани ове школе и Предшколске установе „Петлић“ имали су прилику да се друже са полицајцима. Циљ дружења био је приближавање рада полиције деци најмлађег узраста.
Манифестацију је отворио председник Градске општине Раковица Владан Коцић, заједно са директорком ОШ „Владимир Роловић“ Маријом Чекановић и директорком Предшколске установе Раковица Радмилом Аранђеловић. Они су поздравили малишане и захвалили се припадницима полиције који су издвојили време да се друже са најмлађима.
Након неколико песмица које су извели малишани вртића „Петлић“, деци су подељени распореди часова и балони.
Малишани су имали прилику да се друже са припадницима ПЈП Полицијска бригада Београд, Управе саобраћајне полиције и Полицијске станице Раковица.
Деца су уживала у вежбама полицијских паса које су довели припадници чете водича службених паса у, као и коњима који су дошли у склопу чете коњаника ПЈП Полицијске бригаде Боеград. Велико интересовање је вадало и за полицијска возила, моторе, аутомобиле и популарну „марицу“, које су девели припадници Управе саобраћајне полиције.
Догађају су испред Градске општине Раковица, осим председника Општине, присуствовали његов заменик Душан Ђаковић, председник Скупштине ГО Раковица Цвијетин Ђукановић, његова заменица Ксенија Миланковић, чланови Општинског већа Снежана Предојевић, Дарко Игњатовић, Томислав Пантелић, Небојша Ивановић, Филип Марјановић, као и начелница Општинске управе Славица Цветковић.

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html