Copyright 2023 - ОШ ''Владимир Роловић''

Куп Србије у катама

На Купу Србије у катама за полетарце,пионире и наде које је одржаноу организацији Карате федерације Србије (КФС) дана 27.10.2018. године у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду, ученик наше школе Ђорђе Цветковић освојио је 1. место и златну медаљу у категорији Пионири кате екипно са ката тимом из Карате клуба „Чукарички Рода“ из Београда за који тренира.На Купу Србије у катама ове године учествовало је преко 700 такмичара-каташа из преко 120 клубова из читаве земље.Оваквом успеху претходили су свакодневни напорни тренинзи и резултати остварени на Купу Београда средином октобра на којем је Ђорђе заузео 2. место у катама екипно и 3. место у катама појединачно у апсолутном нивоу.

Ђорђе тренира карате више од четири године, носи плави појас и већ три године наступа као такмичар Београдског карате савеза (БКС).Године 2016. био је трећи у Београду у катама у категорији полетараца 2007. годиште, а године 2017. био је првак Београда у конкуренцији пионира 2007. годиште у Б класи и вицешампион Србије у катама на Првенству Србије за полетарце,пионире и наде у Аранђеловцу исте те године. Иако је учествовао на бројним међународним и домаћим турнирима и такмичењима у нашој земљи,најдражи су му Куп и Првенство државе. Ова такмичења су квалификациона па се освајачи медаља могу надати позиву за репрезентацију и отићи на Првенство Балкана за децу који организује под покровитељством Карате Федерација Балкана (КФБ).
Осим тога,сем што тренира 5-6 пута недељно и има преко 50 клупских наступа и 30 медаља, Ђорђе је и одличан ђак у школи и председник је одељења 54 чији је разредни старешина наставница Јасмина Новковић.Волели би смо да овакав добар и позитиван пример буде подстрек не само њему већ и другој деци из наше школеда тренирају и баве се спортом, да негују такмичарски дух и спортски фер-плеј.
Желимо Ђорђу пуно успеха у даљем раду и такмичењу и још пуно добрих резултата и освојених медаља.
Браво!

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html