• 1

  • 2

  • 3

  • 4

Copyright 2024 - ОШ ''Владимир Роловић''

Ђак генерације шк. 2020/2021, Марија Јојић 8/2

Генерација која ускоро напушта нашу школу је изузетна. Најбоља ученица у генерацији је Марија Јојић, ученица 8/2 одељења. Њени резултати на такмичењима, свестраност, интересовања, скромни и ненаметљиви став увек су привлачили пажњу.

Марија се издваја од осталих ученика. Одговорна, вредна, пажљива и спремна да поногне. Тешко је наћи тему или област која је не интересује. Њена наставница математике је често хвали и каже да је спремна да истражи свет науке и ухвати се у коштац са најтежим математичким загонеткама.  Ове године је освојила прво место на градском и друго место на државном такмичењу из Српског језика и књижевности.  Љубав према писаној речи гаји од малих ногу. Често сам слушао од колега да је талентована и надарена за ликовну уметност, хемију, физику, математику, историју, технику и технологију, енглески и руски језик, биологију и географију.

Прави друг те неће оставити самог када ти је тешко и увек ће се трудити да бар пронађе речи које ће те орасположити и утешити, дати вољу и наду. Таква је Марија. На одморима између часова са фломастером испред табле често је објашавала најтеже задатке из математике, хемије, физике. Увек је имала времена и стпљења за другаре којима треба помоћ. 

Марија је надарено дете а надареној деци успех не пада са неба. Неко мисли да је то поклон који су добили рођењем и да за ту надареност не морају додатно радити. Реалност је другачија. Иза њихових резултата стоји пуно рада, интензивно учење, вежбање, истрајност. Надарени ученици су зависни од окружења у коме расту. Погрешно је мислити да они своје посебне таленте могу развити потпуно аутономно, без туђе помоћи и да се могу изборити са незаинтересованим окружењем. Зато треба поменути и Маријине родитеље који су је обликовали у дивну особу, пружали јој подршку.

Њен миран и одмерен тон при опхођењу, спремност да помогне својим другарима саветом и подршком, уважавање наставника и ненаставног особља, ненаметљиво самопоуздање и ширина духа јесу особине које ћемо памтити и које je издвајају од осталих вршњака.

На крају осмогодишњег пута налази се заслужена титула ђака генерације. Част ми је што сам је пратио на овом путу и радујем се што наслућујем у какву ће изузетну особу израсти.

Разредни старешина

Горан Манић

Контакт

Адреса матичне школе: Омладинско шеталиште 10

Адреса издвојеног одељења: 17. Октобар 108

Раковица, Београд

Бројеви телефона: 

Директор школе: 011/2332882

Секретар школе: 011/2332882

Издвојено одељење: 011/2336401

E-mail adresa: os-v.rolovic@mts.rs

Корисни линкови

Званична презентациjа Министарства просвете Републике Србиjе
http://www.mpn.gov.rs/

Mатематичко такмичење Мислиша
http://www.mislisa.rs

Mатематичко друштво Архимедес
http://www.arhimedes.co.rs/

Тестови из математике за основце
http://oliver.glogonj.net/?page_id=37

Математирање, решени задаци за квалификациони испит
http://www.matematiranje.com/index.html